ESTA
USA Matkustuslupa ESTA VERKKOHAKEMUS
HAE ESTA:A NYT

Visa Waiver Maat

apply for esta now

Visa Waiver Ohjelmasta (VWP)

Visa Waiver ohjelman (Visa Waiver Program VWP) tarkoituksena on tehdä Yhdysvaltoihin matkustamista helpompaa ihmisille, jotka ovat kotoisin tietyistä maista. He voivat matkustaa liikematkalle tai muun syyn takia ilman, että he tarvitsevat perinteistä viisumia. Järjestelmä on täysin elektroninen ja toimii verkossa on nimeltään sähköinen matkustuslupajärjestelmä (Electronic System for Travel Authorization ESTA). Sen avulla vierailijat voivat matkustaa Yhdysvaltoihin lyhyellä varoitusajalla ilman, että heidän tulee järjestää henkilökohtainen aika USA:n suurlähetystöön tai konsulaattiin viisumin hakemista varten. On tärkeää huomioida, että kaikki henkilöt eivät voi saapua Yhdysvaltoihin ESTA:n avulla. Vain koneellisesti luettavan passin haltijat tietyistä maista voivat hyötyä Visa Waiver –ohjelmasta. Matkustajat, joka on kotoisin ei Visa Waiver maista, joutuvat hakemaan perinteistä viisumia esim. B-1 tai B-2 vierailijaviisumia perinteisiä prosessia noudattaen. ESTA matkustuslupa tulee olla haettuna ja hyväksyttynä ennen matkustamista ja suositellaan, että sitä haetaan viimeistään 72 tuntia ennen matkan alkamista. Vierailijoiden tulee myös täyttää lomake ”Form 6059-B” matkan aikana tai ennen rajalle saapumista.

Tarvittavat Tiedot ESTA Hakemusta Varten

Kaikki ESTA matkustajien tulee antaa seuraavat tärkeät tiedot: koko nimi, sukupuoli, syntymäpäivä, passin numero/passin myöntänyt maa/ passin voimassaoloaika ja kansalaisuus/asuinpaikka. Matkareitti, - kohde, lentonumero jne. ovat vapaaehtoisia tietoja. Hakijoilta kysytään myös sarja oleellisia kysymyksiä joihin heidän tulee vastata. Nämä kysymykset sisältävät kysymyksiä tuomioista, pidätyksistä, viisumi ongelmista, aikaisemmista matkoista ja karkotuksista.

Matkasuunnitelmien Lähettäminen

ESTA hakemus ei vaadi hakijaa lähettämän yksityiskohtaisia matkasuunnitelmia koskien matkustajan viettämää aikaa Yhdysvalloissa, kun hakemus jätetään. Matkasuunnitelmia koskevat kentät voidaan jättää tyhjäksi, jos matkasuunnitelma ei ole tiedossa hakemusta tehdessä. Matkasuunnitelmat voidaan lisätä myöhemmin hakemuksen hyväksymisen jälkeen, jos näin vaaditaan. Hakijaa ei vaadita päivittämään matkatietoja, jos ne vaihtuvat hakemuksen hyväksymisen jälkeen.

ESTA Ei Hyväksytty - Mitä Tehdä

Vain muutama ESTA hakemus Visa Waiver maiden kansalaisilta hylätään. Jos hakemusta ei ole hyväksytty, ei se välttämättä tarkoita sitä, että hakija ei saa lupaa matkustaa Yhdysvaltoihin. Se vain tarkoittaa sitä, että matkustaja ei voi hyödyntää Visa Waiver -ohjelmaa. Näiden matkustajien tulee hakea vierailija-viisumia, joka vaatii käyntiä Yhdysvaltojen suurlähetystössä tai konsulaatissa ennen matkustamista.

Visa Waiver –ohjelma ja Kauttakulku USAn kautta

ESTA vaaditaan kaikilta Visa Waiver –ohjelman kansalaisilta, jotka aikovat matkustaa USA:an edes kauttakulkeakseen toiseen maahan. Näiden vierailijoiden tulee kirjata hakemuksen “Osoite Yhdysvalloissa” kohtaan sana “Transit” ja tiedot kohteesta, johon he ovat matkaamassa.