ESTA
USA Matkustuslupa ESTA VERKKOHAKEMUS
HAE ESTA:A NYT

ESTA HAKEMUS

apply for esta now

ESTA Hakemus

On tärkeää ymmärtää viisumin ja ESTA:n ero: ESTA ei ole viisumi. Vaikka ESTA oikeuttaa matkustamaan ilman viisumia, ESTA ei tarjoa samoja oikeudellisia valtuuksia kuin viisumi. Matkustajat, joilla on voimassa oleva Yhdysvaltojen viisumi, tulee käyttää tätä viisumia Yhdysvaltoihin matkustamiseen ja he eivät ole vaadittuja hakemaan ESTA lupaa. Vaikka sekä ESTA että viisumi oikeuttavat matkustamaan Yhdysvaltoihin ja Yhdysvalloissa, on syytä muistaa, että kumpikaan ei takaa maahanpääsyä. Maahanmuuttoviranomaisilla on harkinta- ja toimivalta päättää maahanpääsy rajapaikassa.

ESTA ja Suomen Kansalaiset

Päivämäärästä 12.1.2009 kaikki Visa Waiver -ohjelman alaisesti Yhdysvaltoihin matkaavat Suomen kansalaiset ovat olleet ja ovat edelleen velvollisia hakemaan ESTA sähköistä matkustuslupaa (Electronic System for Travel Authorization). ESTA on vaadittu ”matkustuslupa” ja se ei ole todellinen USA:n viisumi. ESTA vaatimukset pätevät matkustajiin, jotka matkustavat Yhdysvaltoihin lento- tai meriteitse Visa Waiver ohjelman alaisesti. ESTA hakijalla tulee olla voimassa oleva koneellisesti luettava passi. Suomen kansalaiselta, jolla ei ole hyväksyttyä ESTA matkustuslupaa, voidaan evätä pääsy Yhdysvaltoihin suuntaavaan lentokoneeseen. Yhdysvaltojen hallinto suosittelee, että matkailijat hakevat ESTA:a mahdollisimman pian. Suomen kansalaisten suositellaan hakevat ESTA:a vähintään 72 tuntia ennen matkaa Yhdysvaltoihin.

Matkustuskelpoisuus Yhdysvaltoihin ilman Viisumia

Visa Waiver -ohjelmaan osallistuvien maiden kansalaiset voivat hakea matkustuslupaa Yhdysvaltoihin ESTA:lla. Tänä päivänä nämä maat ovat: Andorra, Australia, Itävalta, Belgia, Brunei, Chile, Tšekki, Tanska, Viro, Suomi, Ranska, Saksa, Kreikka, Unkari, Islanti, Irlanti, Italia, Japani, Latvia, Liechtenstein, Liettua, Luxembourg, Maltan Tasavalta, Monaco, Alankomaat, Uusi Seelanti, Norja, Puola, Portugali, San Marino, Singapore, Slovakia, Slovenia, Etelä Korea, Espanja, Ruotsi, Sveitsi, Taiwan ja Iso-Britannia.

Vaikkakin ESTA:n hakeminen on yksinkertaista, on huomioitava muutamia rajoituksia. Kuka vain Suomen kansalainen, joka omaa voimassa olevan Suomessa myönnetyn passin, voi hakea ESTA matkustuslupaa Yhdysvaltoihin käyttämällä sähköistä matkustuslupajärjestelmää (Electronic System for Travel Authorization). Hyväksytyt hakijat voivat matkustaa Yhdysvaltoihin enintään 90 päivän ajaksi ja matkan tarkoitus voi olla: liikematka, turismi, lääketieteellinen toimenpide tai kauttakulku lopulliseen kohteeseen. Joka tapauksessa vältät mittavan viisumiprosessin ja vierailun USA:n lähetystössä tai konsulaatissa.