Tutki Texasin monipuolisia kaupunkeja ja rikasta kulttuuria

Julkaistu päivämäärä: 2019-07-08
 
?v=

Yksinäisen tähden osavaltiona tunnettu Texas kantaa tätä valtavaa kapinallisuuden auraa, joka on syntynyt historiallisesta merkittävyydestä ja elämää suuremmasta imagosta. Texasia ei voi kuvailla yleistävin lausein, sillä se on valtava osavaltio täynnä erilaisia kulttuureja ja yhteisöjä, jotka elävät sovussa keskenään. Sen maantieteellinen sijainti mahdollistaa erilaiset osavaltion alueet, joissa ilmastot ovat täysin erilaisia, sillä Texas on Amerikan toiseksi suurin osavaltio.

Texas tunnetaan ehkä parhaiten karjapaimenistaan, maatiloistaan, barbequesta ja country-musiikista – ja syystäkin – mutta sen lisäksi jokaisessa Texasin kaupungissa on tarjolla mielenkiintoisia kulttuuri- ja historiapaikkoja tutkittavaksi. Tässä on joitakin näkemyksiä siitä, miten texasilaiset kokevat kaupunkinsa.

Tarkastellaan Texasin suurkaupunkien erilaisia persoonallisuuksia:

Houston

Tämä tunnetaan ehkä eniten siitä, että se on ensimmäinen sana, joka sanotaan avaruuteen mennessä elokuvissa. Sanasta “Houston” on tullut synonyymi NASA:n, tieteen ja avaruuden kanssa. Kaupungilla, joka on ollut kriittisessä roolissa Texasin kehittymisessä alusta alkaen, on kuitenkin paljon muutakin tarjottavaa, ja Houstonissa on edelleen maailmanlaajuisten yritysten pääkonttoreita.

Kaupunki on edelläkävijä lähes kaikilla aloilla – niin öljyssä, terveydenhuollossa, avaruustutkimuksissa tai valmistusteollisuudessa – eikä se silti tee siitä yhtään sen vähempää kulttuurikeskusta, sillä sitä pidetään yhtenä Yhdysvaltain monipuolisimmista metropoleista. Houstonin keskusta on täynnä näyttelyitä ja paikkoja, jotka on omistettu taiteelle ja historialle. Oli kohteenasi sitten Museum District, Theater District, Johnson Space Center tai Galleria, saat valtavan valikoiman kokemuksia historiasta esittävään taiteeseen ja avaruustieteestä maailman parhaisiin ostosmahdollisuuksiin.

Dallas

Dallas on toinen suuri kaupunki Texasissa, jonka historia ulottuu aikaan, jolloin uusia rautateitä rakennettiin yhdistämään kaupunkeja, mutta se tunnetaan myös kaupunkina, jossa presidentti Kennedy ammuttiin. Tänä päivänä se on yhdistelmä monipuolisia yhteisöjä, jotka kaikki toimivat yhdessä ja tarjoavat ainutlaatuisia kykyjään antaen kaupungille sen sielun.

Musiikkia rakastavien ei koskaan kannata ohittaa Deep Ellumia lähellä Dallasin keskustaa, sillä se on viihteen ja taiteen keskus, jossa artistit elävät ja soittavat useissa paikoissa. Texasin suurin eläintarha sijaitsee Dallasissa, ja se on ehdoton nähtävyys erityisesti silloin, jos matkustat lasten kanssa. Lisäksi Dallas Museum of Art sisältää jopa 5000 vuotta vanhoja näytekappaleita, ja kaunis Dallas Arboretum ja World Aquarium ovat myös käymisen arvoisia.

Austin

Suosituin asia Austinissa on sen eläväinen musiikkivalikoima, josta kertoo se, että riippumatta vierailusi ajankohdasta, voit löytää ilmaiseksi yli sata musiikkitapahtumaa. Austinissa järjestetään vuoden ympäri useita taide- ja musiikkifestivaaleja, jotka saavat sekä austinilaiset että vierailijat viihtymään.

Austinin historian voi tutustua useissa museoissa, ja Texas State Capitolia pidetään suurena turistinähtävyytenä. Barton Creek Greenbelt on mahtava paikka kaikenlaiseen viihdetoimintaan, kuten uimiseen, vaeltamiseen, kalliokiipeilyyn ja kajakkimelontaan.

Muut mainitsemisen arvoiset kaupungit Texasissa ovat San Antonio Alamon ja vesipuistojensa ansiosta, ja Fort-Worth muun muassa historiallisen karjapiha-alueensa vuoksi. Riippumatta siitä, minne päin Texasia menet, tulet varmasti iloksesi huomaamaan, että jokainen paikka omaa ainutlaatuisen luonteen ja identiteetin

 

Siirry takaisin etusivulle hakeaksesi ESTA-lupaa, mikäli suunnittelet vierailevasi näissä mahtavissa Texasin kaupungeissa.

 

Tags:


Lue lisää ja hae ESTA tänään. Linkki tähän.