Parhaat vinkit Kalifornian Los Angelesiin

Julkaistu päivämäärä: 2019-06-14
 
?v=

Ei ole yllättävää, että Kalifornian Los Angeles on yksi Yhdysvaltain suosituimmista matkakohteista. Maan toisiksi suurimpana kaupunkina se sisältää enemmän kuin tarpeeksi nähtävyyksiä. Lomailijoiden täytyy kuitenkin muistaa matkaa suunnitellessaan, että liikenneruuhkat voivat olla suuri ongelma kaupungissa. On helppoa ajatella, että Los Angeles ja sitä ympäröivät kaupungit ovat helppokulkuisia paikasta toiseen, mutta se pitää useimmiten paikkaansa vain, jos haluaa viettää päivän istuen vuokra-autossa tai hyvin kallissa Lyft-kyydissä. Jos vain käytät suunnitteluun hieman aikaa etukäteen (ja pidät ehkä Google Mapsin auki) voit kokea ainutlaatuisen matkan.

Mihin mennä

Jos haluat nähdä Los Angelesin eri osia, mitä pidemmälle itään lähdet, sitä lämpimämpi sää siellä on kesäkuukausina. Venice Beachin kävelysilta säästää sinut siltä, sillä siellä on kaunis sää ympäri vuoden. Tämä 2,5 kilometrin matka sisältää paljon kauppoja, ravintoloita ja katutaitelijoita, jotka pitävät kävelijät viihdytettynä. Se on myös aivan lentokentän vieressä, joten se on kätevä matkan ensimmäiseksi tai viimeiseksi pysähdykseksi. Jos todella nautit rannasta, hyppää Santa Monica –laiturille päästäksesi maailmanpyörään.  

Toinen hauska kävelymatka on Hollywood Walk of Fame, jossa voit nähdä kaikki amerikkalaisten näyttelijälegendojen tähdet. Katso, löydätkö kaikki viisi Gene Autryn tähteä! Tarvitsetko taukoa kaupungin vilinästä? Käy katsomassa Runyon Canyon Park, joka on vain kaksi korttelia Hollywood Boulevardilta.

Mitä tehdä

Oletko valmis istahtamaan hetkeksi? Kokeile päästä johonkin TV-shown, kuten Ellen DeGeneresin tai The Price Is Right -shown live-kuvauksiin. Haluatko aktiivisempaa seikkailua? Universal Studios Hollywood sisältää paljon ratoja ja nähtävyyksiä, jotka sopivat sekä lapsille että aikuisille.Voit kokeilla Harry Potterista tuttua kermakaljaa tai lähteä maailmankuululle studiokierrokselle. Käy Griffith Observatoryssa nähdäksesi Hollywood-kyltin ja ottaaksesi kuvia joistakin Los Angelesin käytetyimmistä kuvauspaikoista ja saadaksesi jopa hieman tiedeopetusta.

Mihin majoittua

Vuonna 1963 rakennetun Sunset Marquis –hotellin ja 1920-luvulla rakennetun NoMad -hotellin kaltaiset paikat tarjoavat Los Angelesin parasta. Kaupungista löytyy myös paljon edullisia hostelleja, jos ne sopivat sinulle paremmin. Vähemmän seikkailunhaluisille mutta budjettitietoisille matkustajille löytyy monia ketjuhotelleja ja motelleja.

Ruokailu Los Angelesissa

Monien lomien paras osa on ruoka, eikä Los Angeles ole poikkeus. Tekisimme suurta vääryyttä, jos emme mainitsisi ikonista In-N-Out Burgeria. Kokeile tilata ruokaa heidän salaisesta menustaan kokeaksesi olosi paikalliseksi. Toinen kulinaarisuuden kirjo on Beverly Hillsin The Bazaar by José Andrés, joka tarjoaa korkealuokkaisia espanjalaisia tapaksia. Näiden kahden vaihtoehdon väliltä löytyy esimerkiksi Koreatownin Park’s BBQ ja Länsi-Hollywoodissa sijaitseva vanhanaikainen italialainen ravintola Dan Tana’s. Monet alueen ulkopuolelta tulevat yllättyvät nähdessään myös valtavan määrän katukeittiöitä.

 

Tags:


Lue lisää ja hae ESTA tänään. Linkki tähän.