Parhaat kansallispuistot, joissa käydä Kaliforniassa

Julkaistu päivämäärä: 2019-07-03
 
?v=

Vaikka Kalifornia tunnetaan usein Hollywoodista, Venicen rannasta, San Franciscosta ja alkuperäisestä Disneylandista, ”The Golden State” tunnetaan myös joistakin maan parhaista kansallispuisoista. Ikoniset maisemat, eeppinen luonto ja haastavat vaellusreitit vievät sinut tutkimaan luonnon kauneutta, joten nämä kansallispuistot ovat todella käymisen arvoisia. Riippumatta siitä, käytkö vain yhdessä puistossa matkaa kohden vai teetkö retkiä useisiin puistoihin, lomasi on varmasti uskomaton.

Yosemiten kansallispuisto

Ehkä yksi maan tunnetuimmista puistoista, Yosemite, on todellinen jalokivi jäätiköiden muokkaamine maisemineen, suurine vesiputouksineen ja runsaan luontonsa ansiosta. Riippumatta siitä, oletko kalliokiipeilijä, joka etsii seuraavia haasteita, vai haluatko vain nauttia vaeltamisesta luonnossa, Yosemiten henkeäsalpaava kauneus luo elinikäisiä muistoja! Vietä muutama päivä telttaillen puistossa ja kuluta pitkät kesäpäivät ottaen kaiken irti kävelyreiteistä ja piknik-paikoista.

Death Valleyn kansallispuisto

Tulikuumine autiomaan lämpötiloineen ja karuine maisemineen ei ole yllättävää, että puistoa kutsutaan kuoleman laaksoksi. Älä anna pahaenteisen nimen kuitenkaan hämätä! Kun astut tälle tuntemattomalle alueelle, koet usein sanoinkuvaamatonta kauneutta. Kaksinkertaiset sateenkaaret, moniväriset villikukkaset, suolalaaksot ja hiekkadyynit sekä uskomattomat näkymät – näistä pääset nauttimaan matkallasi Death Valleyn kansallispuistoon, puhumattakaan upeita tähtiä, joita voi ihailla joka ilta, sillä tällä kaukaisella alueella ei ole saasteita.

Joshua Treen kansallispuisto

Vaikka useimpien mieleen tulee U2:n albumi, kun he kuulevat sanat Joshua Tree, toiset ajattelevat Kalifornian kaakkoisosassa sijaitsevaa amerikkalaista kansallispuistoa, joka tunnetaan näistä kummallisista puista. Puistossa on kaksi laajaa aavikkoa, jotka kohtaavat keskellä (Mojave ja Colorado), ja sen erottuvat maisemat sisältävät monipuolisesti eläimiä ja kasveja sekä erilaisia vaellusreittejä, jotka saavat kaikki viihtymään. Eponyymisten joosuanjukkien (Yucca brevifolia) lisäksi puisto tunnetaan myös kivikasoistaan ja paljaista kukkuloista, jotka ovat kalliokiipeilijöiden suosiossa.

Sequoian ja Kings Canyonin kansallispuistot

Koska Sequoian ja Kings Canyonin kansallispuistot Sijaitsevat vierekkäin (vain yksi sisäänpääsymaksu), voit käydä kahdessa uskomattomassa puistossa kerralla. Sequoian kansallispuisto, kuten nimi kertoo, tunnetaan valtavista mammuttipetäjistään ja maailman suurimmasta puusta (kooltaan), Kenraali Shermanista. Kävely näiden mammuttipuiden läpi luo todellakin perspektiiviä ja näyttää sinulle luonnon voiman ja kauneuden. Kings Canyonissa taas voit ihastella tätä kauneutta eri muodossa, sillä Kingsin ja San Joaquinin joet virtaavat läpi puiston syvien graniittikanjonien läpi.

Pinnacles National Park

Yksi viimeisimmistä lisäyksistä kansallispuistojärjestelmään, Pinnacles National Park, sisältää korkeita huippuja ja jyrkkiä kanjoneita. Puisto tunnetaan dramaattisten maisemiensa (joiden vuoksi se on täydellinen kiipeilijöille) lisäksi myös harvinaisesta Kaliforniankondorista – Pohjois-Amerikan suurimmasta linnusta, joka on jo kerran kuollut sukupuuttoon luonnossa! Siksi Pinnacles on huippupaikka lintubongareille ja luonnon ystäville, jotka tulevat katsomaan tätä harvinaista lajia sekä amerikankorvayökköjä ja haukkoja, jotka asustavat puistossa.

Redwoodin kansallispuistot

Sequoian kansallispuiston kaltaiset Redwoodin kansallispuistot sisältävät valtavia punapuita, jotka ovat maailman korkein puulaji. Vaikka Sequoia on vienyt suurimman puun palkinnon, Redwoodin kansallispuistossa on korkein elävä puu, Hyperion, jonka korkeus on valtavat 115,7 metriä! Suurin osa punapuista kaadettiin Kaliforniassa 1800-luvulla hakkuuta varten, joten seisoessasi näiden suurten (ja muutenkin kuolemattomien) puiden joukossa, häkellyt niiden läsnäolosta ja potentiaalista.

Lassen Volcanicin kansallispuisto

Lassen Volcanicin kansallispuiston ainutlaatuinen geologia tekee siitä melko erilaisen muihin maan kansallispuistoihin verrattuna suuren Lassen-huipun, uskomattomien järvien ja jyrisevien vesiputousten ansiosta, jotka tekevät siitä tutkimisen arvoisen. Tulivuoren aktiivisuus voidaan edelleen tuntea puistossa, kun rikkiset mutapadat kuplivat sen pinnalla. Eeppiset reitit, kuten Bumpass Hell, Devil’s Kitchen ja Painted Dunes (sekä Lassen-huipun vaeltaminen itsessään) avaavat näkymät koko puistoon läpi vaihtelevien maisemien, joista kaikki ovat kuvankauniita!

Channel Islandsin kansallispuisto

Channel Islandsin kansallispuisto on kaunis rantaretriitti, joka koostuu viidestä saaresta: Anacapa, Santa Barbara, Santa Cruz, San Miguel ja Santa Rosa. Puisto suojelee saarten luontoa ja maisemia ja nimetty merisuojelualue säilyttää saaria ympäröiviä vesiä, joissa asuu lukemattomia merilajeja. Riippumatta siitä, käytkö puistossa nähdäksesi valtavan määrän eväjalkaisia (hylkeitä ja merileijonia), jotka laskeutuvat San Miguelin saarelta, veneilläksesi kajakilla Channel Islandsin kansallispuiston poukamien ympäri tai surffaillaksesi Santa Rosalla, saat varmasti unohtumattoman matkan!

 

Tags:


Lue lisää ja hae ESTA tänään. Linkki tähän.