Parhaat elokuvat, jotka voidaan nähdä ennen vierailua New Orleansissa

Julkaistu päivämäärä: 2019-08-19
 
?v=

Louisianan New Orleans on yksi Yhdysvaltojen puhutuimmista kaupungeista. Kulttuurin, värien ja mysteerien täyttämässä kaupungissa haluat ehkä valmistautua, ennen kuin suuntaat kohti New Orleansia, jotta saat käsityksen siitä, mitä tällä ikonisella kaupungilla on tarjota.

Kitara kainalossa (King Creole)

Kitara kainalossa on New Orleansiin sijoittuva Danny Fisheristä kertova elokuva – hän on opiskelija, joka päätyy lopettamaan koulun kesken, kun hänelle on kerrottu hänen asenteensa olevan huono, kun hän löi toista opiskelijaa jouduttuaan kiusatuksi suudeltuaan tyttöä (Ronnieta), eikä hän siksi voisi valmistua. Tarina jatkuu siten, että Danny laulaa King Creolessa, New Orleansin yökerhossa. Tarina ei kuitenkaan pääty siihen. Elokuvassa on jännitystä, rikollisuutta, romantiikkaa ja odottamaton päätös. Jos etsit tunteikasta tarinaa, hyvää musiikkia ja kaunista New Orleansin ranskalaista aluetta, Kitara kainalossa on elokuva, jota et halua ohittaa.

Kaksoismurha (Double Jeopardy)

Tämä vuoden 1999 Ashley Juddin ja Tommy Lee Jonesin tähdittämä elokuva on tarina Yhdysvaltain perustuslakiin sisältyvästä kaksoismurhalausekkeesta, joka osoittaa, että henkilöä ei voida tuomita kahdesta rikoksesta kahteen kertaan. Tarinassa Juddin aviomies katoaa mysteerisesti ja Judd tuomitaan hänen murhastaan. Judd ei tiedä, mitä hänen miehelleen on tapahtunut, sillä hän herää heidän veneestään huomaten hänen kadonneen, mutta löytää hänen vertaan ja aseen. Elokuvassa on kohtauksia ympäri New Orleansia, kuten Lafayetten hautausmaa nro 3:ssa, jonne Judd päätyy hauta-arkussa. Jännityksen ja toiminnantäyteinen, mukaansatempaava Kaksoismurha on ehdoton katsottava.

Veren vangit (Interview with a Vampire)

Oscar-ehdokkaat Brad Pitt ja Tom Cruise tähdittävät tätä elokuvaa. Vuonna 1994 tehty elokuva on eeppinen vampyyritarina, jossa Pittin esittämä Louis de Pointe du Lac on suunniltaan veljensä kuolemasta ja yrittää päättää elämänsä. Pitt muuttuu vampyyriksi paholaisen, Lestat de Lioncourtin, toimesta, jota esittää Cruise. 200 vuoden kuolemattomuuden jälkeen De Pointe du Lac (Pitt) kertoo tarinansa yksinäisyydestä, nälästä, rakkaudesta ja nuoren San Franciscolaisen uutistoimittajan petoksesta. Hän jakaa pettymyksensä kuolemattomuuteen ja sen tuomaan kipuun ja kärsimykseen. Nuori toimittaja rakastuu Pittin tarinaan ja päättää muuttua itsekin kuolemattomaksi vampyyriksi. Vaikka tarina on luonteeltaan synkkä, tarina vie katsojan seikkailulle eteläiseen New Orleansiin.

Padot eivät kestä (When the Levees Broke: A Requiem in Four Acts)

Jos pidät enemmän dokumenttielokuvista, Padot eivät kestä kertoo New Orleansin tuhosta Hurrikaani Katriinan jälkeen patojen sorruttua. Elokuva tutkii myös Yhdysvaltojen hallituksen roolia ja reagointia järkyttävään katastrofiin. Spike Leen tuottama vahva dokumenttielokuva sisältää tarinoilta asukkailta, jotka kokivat tuhon niin hurrikaanin aikana kuin sen jälkeenkin, ja se sisältää toimittajien, insinöörien ja poliitikkojen haastatteluja.

Likaiset lahjukset (The Big Easy)

Rikoksia, jännitystä ja korruptoituneita poliiseja – tässä elokuvassa on kaikkea. Tämä eroottinen ja vahva trilleri kertoo New Orleansin pimeämmästä puolesta tähtinään Dennis Quaid New Orleansin poliisiluutnanttina ja Ellen Barkin asianajajana, joka on lähetetty tutkimaan mahdollista poliisikorruptiota, johon liittyy paikallisen gangsterin murha. Quaid epäilee kollegansa liittyvän jotenkin gangsterin kuolemaan ja vaikka Barkinin hahmo uskoo Quaidin olleen mukana, hän rakastuu tähän ja kamppailee omien tunteidensa ja lakivelvollisuuksiensa kanssa. Vahva tarina ja jännittävä juoni pitävät mielenkiintoa yllä aivan loppuun saakka.

 

Tags:


Lue lisää ja hae ESTA tänään. Linkki tähän.