Amerikan historia: Paikat, joissa voi kokea intiaanikulttuuria Yhdysvalloissa

Julkaistu päivämäärä: 2019-07-05
 
?v=

Intiaanikulttuuri ja -historia ovat valtava osa Yhdysvaltojen identiteettiä. Vaikka alkuperäinen kulttuuri on ikuisesti kietoutunut koko maahan, on olemassa muutama erityinen kohde, jossa intiaanikulttuuri todella loistaa.

Vaeltele museoissa, lähde kierrokselle historiallisiin kyliin tai osallistu tervetulojuhlintaan. Ympäri maata on paljon tehtävää, jotta pääsee aitoon intiaanikulttuurin fiilikseen Yhdysvalloissa.

New Mexico

Intiaanikulttuuri on kukoistanut New Mexicossa tuhansien vuosien ajan. New Mexicossa on kaksikymmentäkolme alkuperäistä heimoa, sisältäen 19 Pueblo-heimoa, joista tämä osavaltio tunnetaan. New Mexico tunnetaan myös Navajo-heimon reservaatiostaan.

Voit kurkistaa muinaiseen pueblojen elämäntapaan vierailemalla Taos Pueblossa, joka on ollut Taos-heimon koti yli 1000 vuoden ajan. Lähde opastetulle kierrokselle oppiaksesi kulttuurista ja alkuperästä kylässä ennen kuin jatkat matkaa Indian Pueblo Culture Centeriin Albuquerquessa. Museo kertoo tarinaa pueblojen rikkaasta menneisyydestä, ja perinteisiä juhlia järjestetään vuoden ympäri.

Myös Sante Fe on erinomainen pysähdys New Mexicossa, jos haluaa syventyä intiaanikulttuuriin Yhdysvalloissa. Sante Fe Indian Market esittelee intiaanien käsitöitä ja ruokaa, ja Shiprock Sante Fe järjestää kauniita näyttelyitä ja esittelee tekstiilejä ja taidetta, jotka ovat saaneet inspiraationsa tunnetusta Navajo-kivimuodostelmasta koillisessa.

Arizona

22 intiaaniheimon kotipaikka Arizona on tärkeä kohde, jos haluat syventyä tarkemmin Amerikan alkuperäiseen historiaan.

Jos ajat roadtripillä Arizonan ohi, sinua hemmotellaan useilla intiaanien maamerkeillä ja muistomerkeillä ympäri osavaltiota. Upeasta Canyon de Chellystä henkeäsalpaavaan Chiricahua National Monument -muistomerkkiin, saat varmasti paljon tietoa näistä ”monumentaalisista” alueista.

Phoenixissa sijaitseva Heard Museum tunnetaan yli 40 000 teoksesta, joita ovat muun muassa nykyaikaiset taideteokset, historialliset artefaktit ja perinteiset tekstiilit. Intiaanikulttuurin säilyttämiseen omistautunut museo toimii alkuperäisten heimojen kanssa yhteistyössä järjestäen oppitunteja, työpajoja, tapahtumia ja juhlia. Suurin juhla taitaa kuitenkin olla Navajo-kansan festivaali, joka pidetään Window Rockissa joka vuosi. 

Oklahoma

Ei ehkä yllätä, että Oklahoma edustaa monipuolisesti intiaanikulttuuria Yhdysvalloissa. Oklahomassa on 35 heimoa ympäri osavaltiota ja jo nimen itsessään sanotaan periytyvän intiaanikulttuurista.

Suuntaa Ozarkin vuorille nähdäksesi Cherokee-kansan artefakteja ja näyttelyitä yli 18 hehtaarin alueella Cherokee Heritage Centressä. Siellä voit osallistua oppitunteihin, tutkia perinteistä kylää ja kokeilla taidetyöpajoja, jotka korostavat Cherokee-kansan kulttuuria ja pitkää historiaa.

Mikäli olet Oklahoman sydämessä, Red Earth Festival järjestetään vuosittain. Se juhlistaa intiaanikulttuurin visuaalista taidetta ja esittävää taidetta. Festivaali antaa vieraille mahdollisuuden osallistua suureen paraatiin tai tanssikilpailuun ja selailla perinteistä taidetta. Jos haluat nähdä lisää intiaanitaidetta ja artefakteja, löydät laajan kokoelman Tulsasta Gilcrease Museumista.

 

Tags:


Lue lisää ja hae ESTA tänään. Linkki tähän.