Oregonin parhaat vierailukohteet: Uskomaton rannikko ja mahtavat ulkoilumaisemat

Julkaistu päivämäärä: 2019-07-09
 
?v=

Mikään paikka ei kerro Amerikan Pacific Northwestin villistä kauneudesta samoin kuin Oregon. Vaikka alueella on myös monipuolinen kulttuuritarjonta, sen maisemien vaihtelevuus on epäilemättä sen loistavin ominaisuus. Koskemattomat rannat ja karut rantaviivat sekä valtavat tulivuoret ja tiheät, vehreät metsät – Oregonin maaseutu tarjoaa loputtomasti mahdollisuuksia nauttia ulkoilmasta.

Pohjoinen Oregon: Mount Hood, Columbia River ja Hells Canyon

Osavaltion pohjoisrannikko on suosittu lomapaikka sellaisille, jotka nauttivat rosoisten rantakivien tuomista uskomattomista näkymistä. Se on ihanteellinen paikka ottaa aurinkoa ja tutkia ikonisia kivimuodostelmia, kuten tunnetun Haystack Rock -monoliitti.

Osavaltion pohjoisrannikon alueelle pääsee helposti, koska se sijaitsee lähellä Cannon Beachia – läheistä kaupunkia, joka tarjoaa useita majapaikkoja, leirintäalueita ja ruokapaikkoja. Suosittuna merenrantapaikkana ja aiempana taiteilijayhteisönä, Cannon Beach julistettiin hiljattain yhdeksi Oregonin osavaltion parhaista pienistä kaupungeista.

Osavaltion pohjoisimpana paikkana sen rannikon rajalla on Columbia River. Syvemmällä sisämaassa ja lyhyen ajomatkan päässä Portlandista sijaitsee Columbia River Gorge. Kataklysmin jääkauden tulvien muodostama laakso ulottuu 70 mailin pituuteen.

Laakson kapeiden seinämien lisäksi sinne on muotoutunut joitakin maan kauneimpia vesiputouksia. Nämä henkeäsalpaavat putoukset näkee helposti ajamalla historiallista Columbic River -moottoritietä, joka on 75 mailin pituinen tuulinen maisemareitti.

Joidenkin osavaltion postikorttimaisimpien maisemien lisäksi Columbia River Gorgen maisema-alue sopii myös seikkailuhaluisille matkailijoille, jotka haluavat kokeille vesiurheilulajeja, kuten purjelautailua tai vesilautailua lähellä sijaitsevassa Hood River -joessa. Alueen nähtävyyksiin kuuluvat myös historiallinen Mount Hoodin rautatie ja useita ylistettyjä viinitiloja.

Suoraan rotkosta etelään sijaitsee Mt. Hoodin kansallismetsä. Nimensä mukaan valtava Hood-vuori omaa Oregonin korkeimman huipun. Portlandin taustalla nousevana siitä on tullut osavaltion ikoni. Useine laskettelualueineen ja loputtomin maastojuoksureitteineen Mt. Hood on ihanteellinen paikka lumen rakastajille, jotka etsivät Oregonin parhaita rinteitä.

Oregonin itärajalla sijaitseva dramaattinen Hells Canyonin virkistysalue voittaa syvyydellään Grand Canyonin. Syvimmillään kanjoni ulottuu jopa 8000 jalkaan.

Koska alue on koskematon luonnosuojelualue, Hells Canyoniin johtaa muutama päällystetty tie. Useimmat vierailijat päättävät kokea sen koskemattoman luonnon veneellä tai yön yli kestävillä hevosretkillä. Vähemmän seikkailulliset matkaajat voivat ihailla Hells Canyonia ilmasta helikopterilennolla.

Etelä-Oregon: Crater Lake National Park ja Bend

Columbia River Gorgen maisema-alueesta etelään sijaitsee Bend, luonnonrakastajan paratiisi, joka tarjoaa monipuolisia dramaattisia maisemia. Alueen järvistä ja vesiväylistä lumihuippuisiin Cascade-vuoriin, Bendissä ei näkemisen puutetta tule.

Täällä voit hiihtää vuorilla, vaeltaa upeissa maisemissa, veneillä kajakilla vesiväylillä tai kokeilla Bendin suosittuja kalastuspaikkoja. Leuto ilmasto ja auringonpaiste ympäri vuoden tekevät Bendistä suositun turistikohteen kaikkina vuodenaikoina.

Osavaltion suosituimpana ulkoilmanähtävyytenä ei ole epäilystä siitä, että Oregonin luonnon upeus ei ole täydellinen mainitsematta Crater Lakea. Mikä on mielenkiintoista, sen upea sininen rauhallisuus on jäänyt jäljelle rajusta tulivuorenpurkauksesta. Syvyydeltään 2000 jalkaa oleva järvi on maan syvin.

Uskomattomat 90 mailia vaellusreittejä sisältävät Crater Lake on unelmakohde vaeltajille. Vierailijat, jotka haluavat kuitenkin nauttia järven rauhallisuudesta ilman vaelluskenkiä, voivat ajaa 33 mailin Rim Drivea, joka kiertää järven ympäri ja sisältää pysähdyspaikkoja joissakin järven parhaimmista näköalapaikoista.

 

Tags:


Lue lisää ja hae ESTA tänään. Linkki tähän.