Miten matkustaa Yhdysvalloissa lentämättä

Julkaistu päivämäärä: 2019-05-23
 
?v=

Yhdysvallat on laaja maa, jolla on paljon tarjottavaa matkustajille. Las Vegasin loistosta maan joidenkin kansallispuistojen kuluneeseen kauneuteen – Yhdysvallat on ehdottomuus jokaisen saavutuslistalla.

Koska maa on niin suuri, kaupunkien ja osavaltioiden välillä matkustaminen voi viedä aikaa. Jos sinulla on rajallisesti aikaa ja rajoittamattomasti rahaa, kannattaa lentää osavaltioiden välillä. Jos sinulla on kuitenkin paljon aikaa ja haluat päästä halvemmalla tai haluat pienentää hiilijalanjälkeäsi, kannattaa etsiä vaihtoehtoisia reittejä maassa matkustamiseen. Onneksi Yhdysvalloissa on kohtalaiset julkisen liikenteen vaihtoehdot ja maa sopii loistavaksi road tripeille, joten tässä tulevat muut vaihtoehdot! Tässä kerron, miten voit matkustaa Yhdysvalloissa lentämättä, joten voit alkaa suunnitella seuraavaa matkaasi…


Linja-auto

Amerikan tunnetut Greyhound-linja-autot ovat yksi paras tapa matkustaa maassa – erityisesti, jos budjettisi on rajallinen. Nämä linja-autot kulkevat ympäri Yhdysvaltoja pysähtyen useissa kaupungeissa matkan varrella. Greyhoundit eivät ehkä ole kuuluisia mukavuudestaan, mutta näet maailman lipuvan ohi kulkiessasi osavaltiosta osavaltioon. Tässä on todellista matkan tuntua, ja tapaat todennäköisesti paikallisia ja muita matkustajia, jotka ovat mukava lisä seikkailuusi.


Juna

Yhdysvalloissa junta eivät ole yksi yleisimmistä matkustusmuodoista, mutta se ei tarkoita sitä, etteikö niitä olisi lainkaan. Amtrak-rautatiejärjestelmä kulkee Amerikan suosituimpien kohteiden, kuten Chicagon, New Orleansin ja Houstonin läpi, joten voit ehdottomasti lisätä junamatkailua Yhdysvaltain matkaasi. Jos olet matkustanut Euroopassa tai Japanissa junalla, olet ehkä tottunut todella nopeisiin juniin, mutta Amtrak kulkee hitaampaan tahtiin. Voit käyttää tätä kuitenkin hyödyksi katselemalla ulos suurista ikkunoista ja nauttimalla näköalasta.


Auto

Mahtavat amerikkalaiset road tripit ovat monien ihmisten saavutuslistoilla – unelmana Route 66 ja Mustang tai Cadillac. Ja tämä unelma on saavutettavissa, sillä Amerikassa autolla matkustaminen on yleistä. Tiejärjestelmä on helposti ymmärrettävä, ja pitkillä, leveillä teillä ajat nopeasti. Suurten reittien varrella on paljon motelleja ja vanhanaikaisia majataloja, ja nämä varmistavat ehdottomasti hauskan amerikkalaisen seikkailun. Älä unohda pysähtyä nauttimaan tien varrelle dineriin pannukakkuaamiaista ja kahvia!


Lautta

Jos todella haluat boikotoida lentämistä, voit jopa valita risteilyn Yhdysvalloista Iso-Britanniaan, jolloin voit pidentää lomaasi kulkiessasi lammen yli!

 

Tags:


Lue lisää ja hae ESTA tänään. Linkki tähän.