Mitä tehdä New Yorkissa vuonna 2019

Julkaistu päivämäärä: 2019-05-20
 
?v=

Kuten voit kuvitella, New York, Kaupunki, joka ei koskaan nuku, on täynnä nähtävyyksiä, ääniä, hajuja ja esityksiä, jotka pitävät sinut viihdytettynä aamusta iltaan. Kaupungin jokainen nurkka tarjoaa oman tyylinsä ja luonteensa, ja voit kuluttaa tunteja liikkuen paikasta toiseen pysähtyen kahviloissa, museoissa, putiikeissa ja baareissa löytääksesi suosikkipaikkasi.

New Yorkin matkalla on tietenkin kourallinen klassisia, ehdottomasti nähtäviä paikkoja, kuten Vapauden patsas, Times Squaren kaaoksen keskellä seisominen ja Rockefeller Centerin tai Empire State Building huipulle kiipeäminen, jota näet upean panoraamanäkymän kaupungista. Näiden suosikkien lisäksi olemme valinneet New Yorkissa tehtäviä asioita, jotta voit suunnitella matkalle upeita paikkoja ja ihania kävelyretkiä.


Kävele High Line-puistossa

Suhteellisen uusi New Yorkin turistikohde on High Line – 1.45 mailia (2,33 km) pitkä kävelytie, joka kulkee kaupungin läpi vanhaa rautatietä pitkin. Manhattanin länsipuolella sijaitseva High Line on kekseliäs tapa käyttää vanhaa tilaa, ja käyttämättömästä rautatiestä on tehty kukoistava ja vehreä. Matkailijat voivat tämän upean kävelyretken aikana vierailla muissa upeissa New Yorkin kohteissa, kuten Meatpacking District ja Chelsea Market. Reitti tarjoaa myös uskomattomia näkymiä Hudsonjoelle. High Linen varrella on kulttuurinähtävyyksiä sekä taideteoksia, joten pääset varmasti nauttimaan viihdyttävästä kävelystä.


Koe show Broadwaylla

Jos haluat hemmotella itseäsi unohtumattomalla kokemuksella New Yorkissa, ei ole parempaa vaihtoehtoa kuin käydä katsomassa show Broadwaylla. Kaikkien parhaiden musikaalien ja näytelmien loistaessa tämän upean paikan lavoilla erinomaisine näyttelijöineen, parempaa teatterikokemusta ei New Yorkista löydy. Jos pidät näkemästäsi, etsi saman päivän lippuja alennushintaisilta TKTS-tiskeiltä ympäri New Yorkia. Jos kuitenkin tiedät, että haluat nähdä esimerkiksi Hamiltonin tai Wicked-musikaalin, kannattaa liput varata etukäteen pettymyksien välttämiseksi.


Lähde kävelylle Central Parkiin

Kukoistava Central Parkin vehreä alue sijaitsee Manhattanin sydämessä, ja se on mahtava paikka paeta betoniviidakkoa muutamaksi tunniksi. Täällä urbaanissa keitaassa järjestetään viikonloppuisin pesäpallo-otteluita, romanttisia hevoskärryajeluita ja siellä on jopa eläintarha, joten kaikille todellakin löytyy jotakin. Nappaa itsellesi jotakin syötävää ja juotavaa matkaan ja etsi rauhallinen paikka, jossa voit nauttia piknikistä suunnitellessasi seuraavaa kohdetta New Yorkissa.


Museoita, museoita, museoita

Yksikään New Yorkin matka ei olisi täydellinen ilman vierailua edes yhteen kaupungin uskomattomista museoista ja gallerioista. Oudoista ja upeista Guggenheimin veistoksista Met-taidemuseoon, MoMA:an ja 9/11 muistomerkkiin ja museoon – museoita ja gallerioita löytyy satoja. Pidit sitten historiallisista näyttelyistä tai nautit enemmän nykyaikaisesta taiteesta, tästä museorakastajien kaupungista löydät varmasti jotakin itsellesi.


Brunssia Brooklynissa

Kun olet nähnyt joitakin Manhattanin parhaista kohteista, kannattaa eksyä Brooklyniin katsomaan osavaltion erilaista puolta. Siistejä kahviloita, tyylikkäitä kattoterassibaareja ja yksityisiä putiikkeja – pääset nauttimaan rennosta, taiteilijamaisesta ilmapiiristä tässä kasvavassa kaupunginosassa. Kävele Williamsburgin tai Brooklynin sillan läpi kokeaksesi Manhattanin taivaanrannan kauempaa ja pysähdy sitten brunssille yhteen trendikkäistä kahviloista, kuten Le Petit Cafe tai Rabbithole. Jos rakastat New Yorkin tarjoamia herkullisia makuja, etkä halua pysähtyä vain brunssille, voit juoda ja syödä sydämesi kyllyydestä Smorgasburgissa, joka on valtava käsityö-ruokatori, joka järjestetään Brooklynissa kesäisin.

 

Tags:


Lue lisää ja hae ESTA tänään. Linkki tähän.