Käy Niagara Falls State Parkissa New Yorkissa

Julkaistu päivämäärä: 2019-07-05
 
?v=

New Yorkin ja Kanadan rajalla sijaitsevasta puistosta löydät Yhdysvaltojen henkeäsalpaavimmat vesiputoukset. Mikäli matkustat New Yorkiin, ei kannata ohittaa yhtä maailman seitsemästä luonnon ihmeestä, Niagara Falls State Parkia

Läntisessä New Yorkin osavaltiossa Niagaran joen varrella sijaitsevat Niagaran putoukset muodostavat rajan Yhdysvaltojen ja Kanadan Ontarion Niagara Fallsin kaupungin välille. Mikäli matkustat mihin tahansa New Yorkin Buffalon lähelle, Niagara Falls on vain 20 mailin päässä.

Sisäänpääsy

Niagara Falls State Parkissa käy vuosittain noin 30 miljoonaa vierailijaa, ja hyvästä syystä. Halusit sitten käydä päiväretkellä tai viipyä muutaman päivän ajan, nähtävää ja tehtävää on paljon. Kuten kaikissa New Yorkin kansallispuistoissa, Niagaran putouksiin on sisäänpääsymaksu. Vaikka saatavilla on erilaisia kiertopaketteja ja passeja, yksi ostetuimmista lipuista on Empire Pass -kortti. 80 dollarin hintaan saat rajoittamattoman pääsyn useimpiin New Yorkin kansallispuistojen mukavuuksiin, kuten rantoihin, vaellusreitteihin ja metsiin. Tämä maksu ei kuitenkaan sisällä yksittäisiä nähtävyyksiä, kuten Maid of the Mist -kiertomatkaa, Niagara Falls -veneretkeä (varo, tulet kastumaan!) tai helikopteriajelua putousten yli. Lisämaksusta voit ostaa nämä unohtumattomat tavat nähdä Niagaran putoukset.

Niagara Falls State Park

Niagara Falls State Parkista löydät vierailijakeskuksen, lahjakaupan, museoita ja vaellusreittejä. Koko päivän kuluttaminen ei ole vaikeaa Niagaralla. Miksi et kävelisi puistossa ja nauttisi vaikka piknikistä yhden piknik-pöydän ääressä? Saadaksesi lisätietoja Niagara Falls State Parkin tarjonnasta, vieraile osoitteessa https://parks.ny.gov/parks/46/details.aspx.

Parhaat nähtävyydet

Putousten lähellä on valtava määrä nähtävyyksiä. Mikäli käyt myöhään keväällä, kesällä tai aikaisin syksyllä, voit lähteä Maid of the Mist -veneajelulle, joka vie sinut aivan putousten juureen. Saadaksesi lisää tietoa tästä ikonisesta veneretkestä, vieraile sivustolla https://www.maidofthemist.com. Jos taas olet todella seikkailunhaluinen, voit lähteä kävelylle Cave of the Windsin Hurricane Deckille, https://www.niagarafallslive.com/cave_of_the_winds.htm. Kävelytie on puinen ja se voi muuttua liukkaaksi vesiputouksen vuoksi, ja vaikka se on täysin turvallinen, se ei ole nähtävyys kaikista säikyimmille. Bridal Veil -putousten näkemiseen tämä nähtävyys on kuitenkin ensimmäinen valinta.  

Amerikan historialliset nähtävyydet

Putoukset olivat tärkeässä roolissa Amerikan historiassa Ranskan, Britannian ja Amerikan tähystyspisteenä. Mikäli olet amerikkalaisen historian intoilija, löydät vanhasta Niagaran linnakkeesta valtavasti historiatietoa, ja voit nähdä jopa armeijan elävän historian toimintaa. Saadaksesi tietoa sisäänpääsymaksuista ja vierailutiedoista, vieraile sivustolla https://www.oldfortniagara.org. Mikäli Old Fort Niagara ei anna sinulle tarpeeksi historiallista tietoa, voit myös saada tietoa abolitionisteista ja vapauden etsijöistä Niagara Falls Underground Railroad Heritage Centeristä. Vieraile sivustolla niagarafallsundergroundrailroad.org saadaksesi lisää tietoa. 

Muutakin kuin puisto

Puiston ulkopuolella voit katsella katumaalauksia, osallistua musiikki- ja teatteritapahtumiin ja vierailla jopa ulkona toimivassa Artparkissa, jonka löydät Niagara River Gorgen huipulta. Mikäli haluat shoppailla, muotialennusten lisäksi Yhdysvaltain Niagaran putouksilla on paljon antiikkikauppoja. Jos etsit lasillista viiniä, Niagara Wine Trail on erikoistunut jää- ja hedelmäviineihin. Mikäli olet vierailulla myöhään kesällä tai aikaisin syksyllä, voit käydä paikallisessa olut- tai siideripanimossa tai maatilalla keräämässä kurpitsoja ja kulkemassa sokkeloissa.

Mikäli vierailet Niagara Falls State Parkissa vain yhden päivän tai useamman päivän ajan, et tule tylsistymään. Vierailit sitten puistossa vain kauniiden vesiputousten takia tai useita päiviä nähdäksesi kaiken puiston ja ympäröivien alueiden tarjonnan, matkasta tulee unohtumaton.

 

Tags:


Lue lisää ja hae ESTA tänään. Linkki tähän.