Big Apple: 4 parasta vinkkiä New Yorkiin

Julkaistu päivämäärä: 2019-06-19
 
?v=

Etsitkö pakopaikkaa? Tule New Yorkiin!

New York City on fantastinen ja Eloisa kaupunki, joka sijaitsee Yhdysvaltojen koillisosassa. ”The Big Apple” on suuri kulttuurikeskus ja paikka täynnä uskomattomia näkyjä ja ääniä. Se on täydellinen sijainti seuraavalle lomallesi!

Olemme koonneet neljä parasta asiaa, joita voit tehdä New Yorkissa. Jatka lukemista selvittääksesi mitä ne ovat ja tietääksesi, miten voit pitää hauskaa amerikkalaisella lomallasi!

 1. Käy kävelyllä Central Parkissa

Tässä valtavassa metropolissa sijaitsee lähes 3,5 neliökilometrin kokoinen Central Park. Mikäli haluat kokea puiston parhaat puolet, mene metrolla 72nd streetille ja Central Park Westiin. Kulje sen jälkeen itään päästäksesi puiston seuraaviin mahtaviin alueisiin:

 • Strawberry Fields
 • Loeb Boathouse
 • Sheep Meadow
 • Bow Bridge
 • Cherry Hill
 • Bethesda Fountain
 • Hans Christian Andersen Monument

Puistossa on niin paljon nähtävää, että siellä voisi kuluttaa päiviä, mutta noudattaessasi ohjeitamme näet varmasti parhaat palat!

 1. Katso show

Broadway on amerikkalaisen teatterin ruumiillistuma. Tämä Times Squaren lähellä sijaitseva alue sisältää yli 40 teatteria, joissa näytetään joitakin Amerikan parhaita esityksiä. Halusit sitten nähdä Hamiltonin kaltaisen “uudemman tyylisen” hitin tai ajattoman mestariteoksen, kuten Leijonakuningas, pääset varmasti pitämään hauskaa!

Jos olet komediatuulella, Upright Citizens Brigade Theatre järjestää New Yorkin parhaat esitykset. UCB-teatterilla on monia kohtuuhintaisia esityksiä, ja monissa niistä on tunnettuja koomikkoja.

 1. Ihmettele museioita

Taiteen rakastajille Museum of Modern Art on välttämättömyys. Kokoelma sisältää valtavan määrän tunnettuja töitä, kuten Van Goghin Tähtikirkas yö. Hinta on 25 $, ellei ole perjantai-ilta, jolloin sisäänpääsy on ilmainen neljästä kahdeksaan!

Uppoudu Amerikan ja mailman historian Tenement Museumisa. Nämä entisöidyt vuokra-asunnot antavat vilauksen 1800-luvun puolivälin maahanmuuttajien arjesta.

 1. Maistele mahtavia ruokia

Hait sitten donitsin Peter Pan Bakery -leipomosta tai palan kuuluisaa New Yorkin pizzaa Prince Street Pizzasta, New Yorkin ruokavalikoima saa sinut haluamaan lisää!

Katz's Delicatessen on kuuluista juutalainen herkkukauppa, jota näytettiin elokuvassa Kun Harry tapasi Sallyn. Voit hakea valtavan pastramileivän ja istua samaan pöytään kuin elokuvassa – se on jopa merkitty!

Tekeminen ei lopu New Yorkissa

New Yorkissa on niin paljon tehtävää, että kaikkea ei mitenkään ehdi. Kannattaa varmistaa, että matkustuslupasi on ajan tasalla. Toivottavasti tämä artikkeli saa sinut alkuun suunnitellessasi Amerikan lomaasi New Yorkissa!

Tarvitsetko viisumin? Saatat tarvita tai olla tarvitsematta. Lue tästä lisää, mitä tarvitset matkustaaksesi Yhdysvaltoihin!

 

Tags:


Lue lisää ja hae ESTA tänään. Linkki tähän.