B2-viisumi Yhdysvaltain matkalle

Julkaistu päivämäärä: 2019-06-21
 
?v=

B2-viisumi tarvitaan, jos matkustuslupasi (ESTA) viisumittomaan matkustamiseen hylätään. B2-turistiviisumi on henkilöille, jotka haluavat matkustaa Yhdysvaltoihin väliaikaisesti loma- tai -turismitarkoituksessa.

B2-viisumilla Yhdysvaltoihin matkustaessaan voi tehdä tiettyjä asioita matkallaan. Näitä asioita voivat olla lääketieteelliset hoidot, lyhyet opinnot, amatööriviihde ja amatööriurheilu.

 

 

 

 

 

 

Lääketieteelliset hoidot:

Matkustajilta, jotka hakeutuvat lääketieteelliseen hoitoon Yhdysvaltoihin, saatetaan pyytää lisäasiakirjoja viisumihakemuksessa. Näitä voivat olla:

• Lääketieteellinen diagnoosi paikalliselta lääkäriltä, joka kuvaa sairauden tyyppiä ja syytä, miksi tarvitset hoitoa Yhdysvalloissa;
• Kirje lääkäriltä tai terveyslaitokselta Yhdysvalloissa, joka osoittaa heidän halukkuutensa hoitaa sairauttasi ja hoidon suunnitellun keston ja hinnan (sisältäen lääkärikulut, sairaalakulut ja kaikki muut lääketieteelliset kulut); ja
• Todistus siitä, että liikkumis-, lääketieteelliset ja asumiskulusi Yhdysvalloissa maksetaan. Asiakirjat voivat olla pankkiasiakirjoja tai muita tiliotteita tai vahvistettuja tuloverolomakkeita (omiasi tai sen henkilön/järjestön, joka maksaa hoidoistasi).

Huomio: Matkustajien, jotka täyttävät Yhdysvaltoihin viisumittomana Visa Waiver -ohjelman kautta matkustamisen kriteerit, pitäisi viedä nämä tiedot mukanaan osoittaakseen ne tarvittaessa viranomaisille.

Lyhyet opinnot:

Mikäli vierailusi pääpaino on turismissa (ja osallistut opintokurssille vierailusi aikana), saatat voida saada tämän viisumin. Saatat voida saada sen myös silloin, jos ohjelma on viihteellinen tai harrastuspohjainen.

Huomio: Mikäli saat kurssista opintopisteitä, et voi saada B2-viisumia. Sama pätee vierailuihin, jotka liittyvät seminaareihin tai konferensseihin, joista voit saada tutkinnon (mukaan lukien oppilaat, jotka osallistuvat verkkokursseille matkustaen Yhdysvaltoihin akateemisia konsultaatioita tai kokeita varten). Mikäli matkasi päätarkoitus on osallistua ammattikoulutukseen, seminaariin tai konferenssiin, joista ei saa opintopisteitä saatat voida saada B1-viisumin.

Amatööriviihde:

Amatöörihenkilöt tai -ryhmät, jotka esiintyvät sosiaalisessa ja/tai hyväntekeväisyystarkoituksessa tai kykykilpailussa, saattavat saada B2-viisumin, mikäli esiintyjille ei makseta esiintymisestä. Mikäli olet tällainen esiintyjä, tapahtumaan saattaa olla osallistumismaksu. Mikäli maksulla katetaan vain tapahtuman järjestämiskulut tai sen mahdolliset tuotot menevät hyväntekeväisyyteen eikä kaupalliseen tarkoitukseen, B2-viisumi kelpaa edelleen.

Huomio: Amatööri on sellainen, joka esiintyy yleensä ilman maksua (tai maksuna muuta kuin rahaa). Esiintyjät, joille maksetaan esiintymisestä, eivät voi saada B2-viisumia, vaikka he eivät ansaitsisi elantoaan esiintymällä.

Amatööriurheilija:

Amatööriurheilijat tai -joukkueet, jotka kilpailevat urheilutapahtumassa, josta he eivät saa maksua tapahtumakulujen lisäksi, voivat hakea B2-viisumia.

Huomio: Amatööriurheilija on sellainen, joka suorittaa yleensä ilman maksua (tai maksuna muuta kuin rahaa). Urheilijat, joille maksetaan suorituksesta, eivät voi saada B2-viisumia, vaikka he eivät ansaitsisi elantoaan urheilemalla.

 

Tags:


Lue lisää ja hae ESTA tänään. Linkki tähän.