5 kirjaa luettavaksi ennen matkaa Maineen, USA

Julkaistu päivämäärä: 2019-07-18
 
?v=

Koillisissa Yhdysvalloissa sijaitseva Maine on täydellinen sekoitus vanhempaa amerikkalaista kulttuuria ja luonnonkauneutta. Vuorenhuipuista pieniin kalastuskyliin, sen historia ja maisemat ovat yhtä lailla vaikuttaneet kirjallisuuteen vuosien varrella. Mikäli olet kiinnostunut käymään tässä osavaltiossa, kannattaa tutkia hieman historiaa tai lukea romaanisetti päästäksesi tämän ainutlaatuisen paikan tunnelmaan. Löydät kaikkea runoudesta novelleihin ja lasten kirjoihin sekä tositarinoihin.

 

 

Lost On A Mountain in Maine, kirjoittanut Donn Fendler

Useimmat alkuperäiset Mainelaiset (ja monet tietyn ikäiset ihmiset ympäri maata) tuntevat Donn Fendlerin tarinan. 12-vuotiaana vuonna 1939 hän joutui eroon perheestään ja hänen täytyi selviytyä yksinään Mainen metsissä yhdeksän päivän ajan. Vaikka sadat vapaaehtoiset eivät pystyneet löytämään häntä, tämä poikapartiolainen onnistui löytämään tien ulos seuraamalla puhelinlankaa. Kuolemaansa saakka hän kertoi tätä tarinaa koululaisille ympäri osavaltiota. Kirja on kokonaisvaltainen kertomus hänen kamalasta kokemuksestaan ja todistus hänen sisustaan.

Oman elämänsä sankari, kirjoittanut John Irving

Olet todennäköisesti törmännyt John Irvingin teoksiin aiemmin, joko hänen kirjojensa tai elokuvaversioiden kautta. Uusi-Englannin kasvattina Irving on sijoittanut useat kirjoituksensa näihin pikkukyliin. Oman elämänsä sankari kertoo raa’an tarinan fiktiivisestä Mainen rantakaupungista. Vaikka tarina itsessään on hänen oman mielikuvituksensa tuotetta, teemat edustavat tärkeää aikaa Mainen historiassa.

The Maine Woods, kirjoittanut Henry David Thoreau

Henry David Thoreau tunnetaan ehkä parhaiten teoksestaan Walden: Elämää metsässä, mutta hänen kirjoituksensa matkoistaan Mainen metsiin ansaitsevat ehdottomasti oman mainintansa. Hänen rakkautensa luontoa ja minimalistista elämää kohtaan voidaan tuntea jokaisella sivulla. Mikäli sinua kiinnostaa lukea hieman lisää hänen transsendentalismistaan, yksinkertaisesta elintavastaan tai kansalaistottelemattomuudesta, tämä kirja on sinun mieleesi.

Carrie, kirjoittanut Stephen King

Voit napata lähes minkä tahansa tunnetun Stephen Kingin romaanin tutustuaksesi palaseen Mainea. Carrie on ehkä hänen tunnetuin teoksensa, vaikka Uinu, uinu lemmikkini¸ Painajainen, Cujo – kauhun silmät ja Se kilpailevat samasta paikasta. Pienet ja hiljaiset Mainen kaupungit toimivat täydellisenä taustana hänen kirjoitustensa kauhulle ja jännitykselle. Mainen Portlandissa syntynyt kirjailija on ehdottomasti tuonut huomiota tälle osavaltiolle. Varmista, että et kuitenkaan lue hänen kirjojaan juuri ennen nukkumaanmenoa!

Selected Poems, kirjoittanut Henry Wadsworth Longfellow

Toinen portlandilainen, Henry Wadsworth Longfellow, on yksi tunnetuimmista 2000-luvun amerikkalaisista runoilijoista. Parhaiten tunnettu teoksistaan Paul Revere’s Ride ja The Song of Hiawatha, hänen runokokoelmansa esittelevät amerikkalaisen hengen vahvuutta. Hänet tunnettiin yhtenä Uusi-Englannin Fireside Poets -ryhmän jäsenenä, ja hän oli melko suosittu sekä yhdysvaltalaisissa että eurooppalaisissa kodeissa. Vaikka hänen suosionsa hiipui hieman hänen kuolemansa jälkeen, useimmat amerikkalaiset koululaiset ovat törmänneet hänen teoksiinsa jossakin muodossa.

 

Tags:


Lue lisää ja hae ESTA tänään. Linkki tähän.